image-normal.jpg


Stephenie Meyer sai suosion jo Twilighteista, joten uusi kirja oli pakko hankkia. Vaikka alienit vÀhÀn epÀilyttivÀtkin( en ole yleensÀ mikÀÀn avaruusolioiden ystÀvÀ) aloin lukemaan kirjaa ja itse asiassa pidin siitÀ enemmÀn kuin twilighteista. Kirjan alienit eivÀt olleetkaan mitÀÀn outoja ihmisiÀ syöviÀ monikÀrsÀisiÀ otuksia vaan hopeisia pieniÀ matoja jotka tunkeutuivat ihmisten mieliin. Ne valloittivat mieliÀ omikseen mutta ne eivÀt olleet sodan tahtoisia. Jotkut ihmiset kuitenkin vastustivat miehitystÀ ja pakenivat erÀmaihin. 

Kirjan pÀÀhenkilönÀ on tyttö nimeltÀ Melaine. HÀn jÀÀ kiinni pakomatkaltaan ja hÀnen mieleensÀ laitetaan mato nimeltÀ Vaeltaja. Melanien pitÀisi kuolla Vaeltajan ottettua mielen haltuunsa, mutta Melaine ei suostu luovuttamaan vaan rupeaa nÀyttÀmÀÀn Vaelille kuvia Jaredista ja Jamiesta. Jamie on Melanien pikkuveli ja Jared on Melanien poikaystÀvÀ. HeidÀn kanssaan Melanie oli pakomatkalla. (Melanien ja Jaredin ensi kohtaaminen on muuten tosi romanttinen<333333) Vaeltaja alkaa myös vÀlittÀÀ pojista joten hÀn karkaa etsimÀÀn pakolaisryhmÀÀ jonne Melanie uskoo Jaredin ja Jamien menneen. He löytÀvÀt  piilopaikan mutta vastaanotto ei ole niin iloinen. Valloitettujen ihmisten silmÀt muuttuvat kirkkaan hopeiksi joten kaikki luulevat Vaeltaja olevan vakooja ja Melanien olevan kuollut, kaikki muut paitsi Jed luolan johtaja.

Pikkuhiljaa Vaeltaja alkaa kuitenkin saada muidenkin hyvÀksyntÀÀ ja jotkut kuten Jamie ja poika nimeltÀ Ian alkavat todella viihtyÀ hÀnen seurassaan. Ianin rakastuttua Vaeltajaan on kÀynnissÀ taas jo twilighteista tuttu kolmiodraama. Kirjan loppu on kuitenkin onnellinen ja juuri sellainen kuin halusinkin:)

kirjasta tehty leffa on myös hyvÀ, ehkÀ jopa parempi kuin itse kirja:D